10 Причин щоб вірити в Библію

0 626

2. Її приховування.

Саме тоді, як сучасний Ізраїль вибирався з тисячолітнього розкидання, пастух-бедуїн знайшов один з найважливіших скарбів нашого часу. В печері на північно-західному побережжі Мертвого моря в побитому глечику зберігались документи, які були сховані два тисячоліття тому. Додаткові пошуки виявили манускрипти, які були датовані на 1 тисячу років раніше аніж найстаріші з попередніх рукописів. Одним з найважливіших був рукопис пророка Ісаї. Цей документ виявився по суті однаковим з книгою Ісаї, яка вміщена в нашій Біблії. Сувої Мертвого моря з'явилися з пилу, як символічне привітання народу, що повертається додому. Вони відхилили твердження тих людей, які вірили, що справжня Біблія була загублена та підроблена.

3. Її твердження про себе.


Дуже важливо знати, що Біблія говорить про себе. Якби автори Святого Письма самі не стверджували, що вони говорять від імені Бога, було б дуже зухвало з нашого боку приписувати їм це. Ми також зіткнулися б з іншою проблемою. В нас була б збірка незрозумілих таємниць, вміщених в історичній та етичній літературі, але ми б не мали книги, яка натхнула, спонукала людей будувати незліченні церкви та синагоги. Якби Біблія не твердила, що вона говорить від імені Господа, вона б не стала основою віри сотень мільйонів християн та євреїв (2Петр. 1:16-21). Але, маючи вагомі докази та підтримку, автори Біблії все ж таки свідчили, що їх надихав Бог. Біблія не була б книгою, з якою мільйони людей пов'язують своє теперішнє та вічне благополуччя, якби її автори говорили неправду про те, звідки вони черпають інформацію.

4. Її чуда.

Ізраїльський вихід з Єгипту створив історичну основу для переконання, що Господь відкрився для народу Ізраїля. Якби Червоне море не розступилося так, як наказав Мойсей, втратилася б вся влада Старого Заповіту говорити від Бога. Новий Заповіт також залежний від чудес. Апостол Павло визнає, що християнська віра була б заснована на неправді, якби Ісус чудом не воскрес із мертвих (1 Кор.15:14-17). Щоб показати, що це заслуговує на довіру, в Новому Заповіті вказуються очевидці, і це робить можливим перевірити достовірність тверджень (1 Кор. 15:1-8). Більшість свідків пізніше стали мучениками, не через деякі абстрактні моральні та духовні переконання, а через їх свідчення про воскресіння Христа. Хоча мучеництво не є дивним, незвичним, але причина, через яку ці люди віддали своє життя, є важливою. Багато людей віддало життя за свої переконання, за істину, але люди ніколи не віддають своє життя за обман.

5.Єдність Біблії.


За 1600 років 40 різних авторів створили 66 книг Біблії. 400 років мовчання відділили 39 книг Старого Заповіту від 27 книг Нового Заповіту. І все ж, починаючи з Буття і до Апокаліпсису, усі ці книги розповідають одну розгорнену історію. Разом вони дають змістовні відповіді на найважливіші запитання, які тільки можуть виникнути в нашій уяві. Чому є ми? Як ми можемо покінчити з нашими страхами? Як нам жити? Як встояти перед обставинами та зберегти надію? Як жити в мирі з Творцем? Виважені відповіді, які дає Біблія на усі ці питання, показують, що Біблія — одна єдина Книга, а не декілька.

6. Географічна та історична точність Біблії.

Впродовж віків багато людей піддавали сумніву точність Біблії з точки зору історії та географії. Протесучасні археологи неодноразово виявляли докази щодо існування людей, земель та культур, описаних у Святому Писанні. З часом описи зі сторонок Біблії стали вважатись більше достовірними аніж теорії науковців. Сучасний гість, який відвідає музеї та землі Біблії, не зможе не залишитись враженим реальною історичною та географічною основою біблійного тексту.

7. Схвалення Біблії Ісусом Христом.

Безліч людей схвально відкликались про Біблію, але жодна з похвали не є такою переконливою, як похвала Ісуса з Назарету. Він радив нам Біблію не лише Своїми словами, але Своїм життям. Під час Його спокутування, повчання народу, особистих страждань Він давав ясно зрозуміти, що твердо переконаний в тому, що книги Старого Заповіту є значно більше, аніж народний переказ (легенда) (Матв.4:1-11,5:17-19). Він вірив, що Біблія була написана про Нього. Він казав Своїм співвітчизникам: «Дослідіть-но Писання, бо ви думаєте, що в них маєте вічне життя, — вони ж свідчать про Мене! Та до Мене прийти ви не хочете, щоб мати життя» (Ів.5:39-40).

8 Її пророча точність.

Починаючи з часів Мойсея, Біблія провіщала події, " в які ніхто не хотів вірити. Ще до того, як Ізраїль вирушив у Ханаан, Мойсей пророчив, що народ Ізраїльський стане невірним, що він втратить землі, які дає йому Господь, і що його буде розкидано по всьому світі, а потім він знову збереться разом та відновиться (5 Мойсея 28-31). Основним в Старому Заповіті було пророцтвао про прихід Месії, Який спасе людей Своїх від їхніх гріхів та, зрештою, принесе суд та мир для всього світу.

9. Біблія вціліла та продовжує існувати.
Книги Мойсея були написані на п'ять століть раніше, ніж найперші індійські рукописи. Мойсей написав книгу Буття за 2000 років до того, як Мухамед створив Коран. Впродовж усієї історії жодну із книг не любили чи ненавиділи, як Святе Письмо. Жодну іншу книгу не купували, вивчали та цитували так постійно, як Біблію. В той час як мільйони інших назв з'являються та зникають безслідно, Біблія все ще залишається мірилом усіх книг. І хоча її часто ігнорують ті, кого не влаштовує її вчення, вона все ж залишається головною Книгою західної цивілізації.
її потужна здатність змінювати життя людей.

10. Невіруючі часто вказують на тих, які стверджують, що вірять в Біблію, але вона їх не змінила.

Історія ж наповнена тими людьми, які стали кращими завдяки цій книзі. Десять Заповідей були тим джерелом, яке скеровувало мораль величезної кількості людей. Псалми Давида допомогли відчути втіху та підтримку у важкі хвилини горя та утрат. Нагорна проповідь Ісуса Христа дала змогу мільйонам людей вилікуватися від впертої гордині та зарозумілого легалізму. Опис любові у Першому посланні апостола Павла до Коринтян (1 Кор. 13) пом'якшив озлоблені серця. Змінене життя таких людей як апостол Павло, Августин, Мартін Лютер, Джон Ньютон, Лев Толстой та К.С. Льюїс показує, яку різницю може спричинити Біблія. Слово Боже та безпрецендентне життя та свідчення Ісуса Христа змінили навіть цілі народи та племена, як, наприклад: кельти з Ірландії, вікінги з Норвегії, Індійське плем'я Аука з Еквадору.

За матеріалами: Берегиня - журнал українських жінок http://beregina.com/.

Схожі новини

Додати коментар

Полужирный Наклонный текст Подчёркнутый текст Зачёркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищённой ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера

Публікації